Bodite družbeno pozitivni tudi vi

543

10. aprila 2021 se je pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca.

V organizaciji Slovenske filantropije bo že dvanajsto leto zapored povezala številne akterje po celi Sloveniji, letos še posebej z namenom prostovoljskega prispevka k premagovanju osamljenosti. Zaradi ukrepov bodo akcije delno potekale na spletu, številne aktivnosti pa bodo organizacije izvajale vse do konca meseca aprila.

Z akcijo Družbeno – pozitiven, s katero želijo prostovoljci zmanjšati občutke osamljenosti in krepiti povezanost svojih sokrajanov, sta se pozivu priključila tudi Mladinski center Zagorje ob Savi in Društvo prijateljev mladine Zagorje.

K akciji prijazno vabijo tudi vse, ki želijo pomagati, zmanjšati občutek osamljenosti in krepiti povezanost sokrajanov. Vsak, ki želi sodelovati, lahko nabere nekaj večjih kamnov, jih očisti in pobarva ali nanje napiše vzpodbudno misel. Nato kamen položi pred sosedova vrata ali na bližnjo klop, da bo polepšal dan mimoidočemu najditelju.  

Akcija bo trajala do konca meseca aprila, organizatorji pa bodo veseli tudi kakšne fotografije, ki bi jo lahko delili na socialnih omrežjih.