V pravljični gozd so se naselili še pravljična bitja in Božiček

614

Potem, ko so v zagorskem pravljičnem gozdu prejšnji konec tedna med tridesetimi živimi zelenimi smrečicami na mestni ploščadi zrasle pravljične hišice, so se v gozd danes naselili še živali, palčki, vile, snežaki in seveda tudi Božiček.

Prisrčne božično – novoletne izdelke, ki bodo ploščad krasili vse do novega leta, so ustvarili naši najmlajši iz  Vrtca Zagorje in učenci šole dr. Slavka Gruma. Tudi letos so ustvarjali pod budnim očesom Cvetličarne Pegan iz Kisovca.


Predhodna novica z dne, 13.12.2021

Božični gozd v Zagorju

Že četrto leto zapored se mestna ploščad v Zagorju ob Savi v decembrskih večerih spremeni v pravljični gozd, kjer lahko svojo božično čarovnijo poiščejo mali in veliki obiskovalci. V letošnjem letu morda tudi v zavedanju dragocenosti zdravja, miru in v očeh prepoznanega nasmeha. Trideset živih zelenih smrečic, ki krasijo ploščad, je primernih za nadaljnjo vzgojo in jih bo Občina Zagorje ob Savi tudi letos, po zaključenih praznikih, občankam in občanom ponudila v posvojitev, prostovoljne prispevke pa namenila v humanitarne namene.

Tekst in foto: Občina Zagorje ob Savi