Cilenca Trails uradno odprt

659

V soboto, 3.7.2021 smo tudi uradno odprli gorskokolesarski park Cilenca Trails. V lepem in sončnem vremenu se je po parku tekom dneva spuščalo preko 200 kolesarjev iz cele Slovenije. Po parku sta se kot prva spustila župan občine Zagorje ob Savi g. Matjaž Švagan in predsednik Kolesarskega kluba Zagorska dolina Andraž Grum in ga s tem tudi uradno odprla. Za hrano in pijačo so poskrbeli pri Caminito food truck, pri Kolesarska trgovina in servis Blokada Trbovlje so kolesa v primeru težav kar se da hitro spravili nazaj na proge, Monster Energy pa je skrbel, da nam ni zmanjkalo energije. Kolesarji so se na vrh Cilence lahko odpravili sami ali pa izkoristili prevoz na vrh parka z električnim kombijem, ki ga zagotavljata Občina Zagorje ob Savi in Regionalna razvojna agencija Zasavje.

S tem dogodkom je park tudi uradno odprt in prosto dostopen vsem, ekipa Cilenca Dig Crew pa bo park redno vzdrževala in nadgrajevala. Preko kontaktnega obrazca na naši spletni strani www.cilencatrails.si lahko naročite nalepko podpore in s tem podprete graditelje in omogočite nadaljni razvoj Cilenca Trails parka ali pa na trailih pocukate za rokav naše člane v dresih Kolesarski klub Zagorska dolina. Ob vikendih in po predhodnem dogovoru omogočamo tudi prevoze na vrh parka z električnim kombijem.

Upamo, da ste vsi uživali vsaj toliko kot mi, zahvaljujemo se vsem za pohvale in pripombe, ki jih bomo vsekakor upoštevali, vabimo pa vse, ki še niste preizkusili trailov na Cilenci, da to storite kmalu.

Nekaj utrinkov z otvoritve si lahko ogledate spodaj, v prihajajočih dneh pa sledi galerija s še več ujetimi trenutki.

Posebna zahvala gre g. županu Matjažu Švaganu, ekipam Občine Zagorje ob Savi,  Zavod Za Šport Zagorje, Regionalna razvojna agencija Zasavje, Slovenski državni gozdovi, Zavod za gozdove Slovenije, Kolesarska zveza Slovenije, Planinska zveza Slovenije, Medis, Avtohiša Kržišnik Zagorje, AS Design, Blokada Trbovlje, Monster Energy, Caminito in vsem prostovoljcem, ki vlagate svoj čas v razvoj parka.

Se vidimo na trailih!

Tekst in foto: Kolesarski klub Zagorska dolina