Rokometašice v novo tekmovalno sezono

1315

Rokometni ženski klub Zagorje je že začel priprave na naslednjo tekmovalno sezono. Na uvodu so tako mladinke in članice sodelovale na dveh pripravljalnih turnirjih. Tako so se udeležile turnirja v Borovljah, v okviru prireditev ob občinskem prazniku Občine Zagorje ob Savi pa so mednarodni turnir organizirale doma.

Udeležile so se ga ekipe Orkan in pobratenega Omiša, SC Ferlach, ki je avstrijski prvoligaš, in domača ekipa. Sicer priprave mladink, članic, kadetinj in starejših deklic na novo sezono tečejo že od sredine avgusta, klub je organiziral tudi krajše priprave na Mrzlici. Te dni pa bodo s treningi začele mlajše deklice.

RŽK Zagorje dobro sodeluje tudi z zagorskimi osnovnimi šolami. Tako bodo prihodnji teden začeli s predstavitvami rokometnega kluba, ki bodo namenjene šolarkam in šolarjem, ki bi se jim želeli pridružiti. V svoje vrste vabijo fante in dekleta, ki se lahko udeležijo treningov v okviru šolskih krožkov. V času koronavirusa so strokovnjaki opažali, da so se otroci premalo gibali in tako tudi izgubljali motorične sposobnosti, zato v RŽK Zagorje še toliko bolj poudarjajo pomembnost športnega udejstvovanja otrok, ki jim poleg zdravstvenih in gibalnih sposobnosti vcepi tudi občutek za red, disciplino in timsko delo.

In še beseda o tekmovalnem delu: članice RŽK Zagorje so že odigrale prvo tekmo z RK Krim – Mercator v Stožicah in po pričakovanjih sicer izgubile, a so kljub temu na parketu pokazale izjemno kakovostno igro. Mladinke čakajo kvalifikacije za vstop v 1. žensko mladinsko rokometno ligo.

Prva kvalifikacijska tekma bo v športni dvorani v Zagorju v ponedeljek, 13. septembra, ob 18. uri, ko se bodo rokometašice pomerile z ekipo s Ptuja, povratna tekma pa bo teden kasneje na Ptuju.

Tekst: RŽK Zagorje

—————————————

Predhodna novica z dne, 13.7.2021

Zagorske rokometašice že zrejo v novo sezono

Vodstvo Rokometnega ženskega kluba Zagorje je ob zaključku tekmovalne sezone in pred kratkimi počitnicami pripravilo zaključno srečanje, na katerem se je predsednik kluba Gregor Brinjevec zahvalil za vso podporo, ki jo je klub imel v teh težkih časih tekmovalnega športa. Koronavirus je namreč močno zaznamoval tudi tekmovalno sezono, a so zagorske rokometašice kljub vsemu dosegle odlične rezultate. Članice so prvo sezono znova igrale v 1. A ženski rokometni ligi in se na koncu uvrstile na šesto mesto, torej v zlato sredino najboljših slovenskih klubov.

Mladinke so v 2. slovenski ligi osvojile odlično 2. mesto, zato v Zagorju obžalujejo, da ni bilo dodatnih razigravanj za morebiten vstop v 1. slovensko ligo. Kljub temu so z rezultatom več kot zadovoljni in bodo skušali vstop v 1. ligo doseči v prihodnji sezoni.

RŽK Zagorje – kadetinje

Zagorske kadetinje so bile na koncu sezone 7. med 12 ekipami v 1. kadetski ligi, starejše deklice so v svoji skupini osvojile 4. mesto, mlajše deklice, ki so igrale v treh področnih ligah, pa so se skupno uvrstile na 4. do 6. mesto.

V klubu se zavedajo, da vseh teh uspehov ne bi bilo brez staršev, zvestih navijačev, podpornikov in seveda vseh, ki pomagajo v klubu; to so trenerji, strokovni štab, fizioterapevti in ne nazadnje tudi varnostniki in tehnično osebje.

Posebna zahvala je bila namenjena tudi sponzorjem in donatorjem, nekdanjemu predsedniku Rokometnega ženskega kluba Zagorje Marjanu Dolinšku, ki je postavil dobre temelje in pogoje za delo novega vodstva ter Občini Zagorje in županu Matjažu Švaganu, ki klub podpira pri vseh njegovih aktivnostih in prizadevanjih.

»Res je, da za prihodnjo sezono ostaja še vedno veliko odprtih vprašanj, a sem prepričan, da bo naslednja sezona še boljša,« je med drugim povedal Brinjevec. Treningi se bodo za članice začeli že avgusta, 11. septembra pa jih že čaka pomembna tekma, saj se bodo na Galjevici pomerile s Krimovkami. Ob tem je pozval tudi vse igralke in starše k razmisleku o cepljenju proti koronavirusu v prepričanju, da bo predvsem pri športnih tekmovanjih jeseni to zelo olajšalo, če ne celo omogočalo izvedbo športnih tekmovanj.

Sicer pa v Rokometnem ženskem klubu Zagorje v svoje vrste vabijo otroke in mlade, tiste, ki so že bili v njihovih vrstah in so v času zaprtja države odnehali, in vse, ki jih veseli igra z žogo.

Tekst in foto: RŽK Zagorje

—————————————

Predhodna novica z dne, 24.6.2021

Članice RŽK Zagorje uspešno zaključile sezono

Članice Rokometnega ženskega kluba Zagorje so se v minuli sezoni znova vrnile v 1. A žensko rokometno ligo in na zaključku prve sezone povratka v ligo med enajstimi ekipami osvojile odlično 6. mesto, kar jih uvršča v zlato sredino najboljših slovenskih rokometnih klubov. Članice so sezono že zaključile, saj so tekme potekale tudi med razglašeno epidemijo zaradi koronavriusa.

Mlajše ekipe, od mlajših deklet do mladink, pa nekaj tekem še čaka, saj so se tekmovanja začela pozno pomladi, zato bo razplet znan predvidoma do konca meseca.

Konec prejšnjega tedna je vodstvo RŽK Zagorje ekipi članic in mladink odpeljalo na gostovanje v Omiš, ki je pobraten z Občino Zagorje ob Savi. Gostitelji so v tem dalmatinskem mestu pripravili krajši turnir, na katerem so se Zagorjanke pomerile z mladinkami in članicami Rokometnega kluba Dugi Rat. Naša dekleta so na turnirju pokazala kvalitetno igro in suvereno premagala tekmice, ki nastopajo v 2. hrvaški rokometni ligi.

Turnirja se je udeležil tudi župan Omiša Ivo Tomasovič, s katerim je vodstvo RŽK Zagorje izmenjalo priložnostna darila in se dogovorilo za še tesnejše sodelovanje na rokometnem področju. Tako bodo predvidoma že jeseni, če bodo seveda to dopuščale razmere, rokometašice iz Dugega Rata vrnile obisk in prišle v Zagorje, kjer bodo gostitelji pripravili rokometni turnir.

Glede na uspešno prvo sezono v najvišji državni ligi, je bilo tridnevno gostovanje tudi nagrada za uspešno zaključeno sezono. Tako so se rokometašice v Omišu tudi malo sprostile, spoznavale znamenitosti mesta in okolice, se udeležile raftinga po reki Cetini in preživele kvaliteten prosti čas.