Dan D za kolesarsko stezo Primoža Rogliča

73

V Zagorju je danes velik dan, saj se je začela finančno največja in ena najbolj zahtevnih investicij v zgodovini zagorske občine. Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan je v družbi Iva Vrtačnika, vodje občinskega oddelka za gospodarske javne službe, simbolično z gradbenim strojem zakopal v traso kolesarske steze Primoža Rogliča.

Ob tem je še enkrat poudaril, da se veseli začetka ene največjih naložb v zgodovini Občine Zagorje ob Savi, ki je finančno v večji meri podprta s sredstvi Ministrstva za infrastrukturo in Kohezijskega sklada Evropske unije. Občina bo namreč dobila okoli 5 milijonov evrov sofinancerskih sredstev, preko 2 milijona evrov pa bo zagotovila iz občinskega proračuna.

Nova kolesarska steza bo nadaljevala obstoječo kolesarsko stezo v Zagorju in bo po zaključku gradnje z obstoječo dolga kar okoli 10 kilometrov, kar bo predstavljalo najdaljšo kolesarsko stezo v tem delu Slovenije.

Na lokalni cesti Zagorje-Čolnišče bo zaradi del od petka,14. januarja 2022, dalje postavljena polovična zapora cestišča, promet bo potekal izmenično enosmerno.