Hrastnik pomaga Ukrajinkam in Ukrajincem

430

Občina Hrastnik, RKS-OZ Hrastnik ter občinski štab Civilne zaščite Občine Hrastnik se bomo skupaj z vami  odzvali na aktualno humanitarno krizo, ki se iz dneva v dan povečuje zaradi vojne v Ukrajini. V teh težkih časih je pomembno, da združimo naša prizadevanja ter nudimo organizirano pomoč. Na Občino Hrastnik se je obrnil tudi župan prijateljske ukrajinske občine Drohobych, Taras Kuchma. Občina Drohobych leži blizu ukrajinsko-poljske meje, kjer je nedaleč stran eden od begunskih koridorjev. Del pomoči bomo organizirano dostavili civilni zaščiti občine Drohobych, del zbranega pa se bo odpeljal v centralna skladišča Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, kjer v akciji zbiranja in koordinacije sodeluje Veleposlaništvo Ukrajine.

Humanitarno in materialno pomoč za prebivalce Ukrajine ter begunce v drugih državah in pri nas bomo zbirali od ponedeljka do petka med 8. in 17. uro ter v soboto od 8. do 12. ure v prostorih bivše trgovine Modiana, Trg Franca Kozarja 1 (Blagovnica Mercator).

Če ste pripravljeni pomagati, vas trenutno prosimo za (potrebe se iz dneva v dan spreminjajo):

  • higienske pripomočke,
  • komplete prve pomoči in material za prvo pomoč,
  • prehranske izdelke (z daljšim rokom trajanja, vsaj pol leta pred iztekom uporabe),
  • spalne vreče,
  • odeje,
  • hrano za živali.

Prosimo vas, da se držimo zgornjega spiska, saj bo tako zbrana pomoč odgovarjala na potrebe ljudi v stiski in se ne bo po nepotrebnem kopičila v skladiščih. Materialna pomoč bo deloma namenjena tudi beguncem, ki bodo prišli v Slovenijo.

FINANČNA POMOČ

Finančna sredstva lahko donirate s poslanim SMS sporočilom z besedo BEGUNCEM ali BEGUNCEM5 na 1919 in tako prispevate 1 oziroma 5 evrov. Velja za uporabnike mobilnih operaterjev A1, Telekom, Telemah in T-2.

Sredstva lahko nakažete tudi na TRR:

RDEČI KRIŽ SLOVENIJE, Mirje 19, 1000 Ljubljana

TRR: SI56 0310 0111 1122 296

SKLIC: SI00 96889

BIC BANKE: SKBASI2X

KODA NAMENA: CHAR

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za vašo solidarnost. Skupaj smo neustavljivi!