Karate: Trboveljčanom dve medalji na Grand Prix Croatia

474

Od petka do nedelje je v Samoborju pri Zagrebu potekal 30. »Grand Prix Croatia«. Na letošnjem je nastopilo 1473 tekmovalcev iz 33 držav, opravljeno je bilo kar 1767 nastopov. Turnir je zopet potrdil sloves enega izmed najkvalitetnejših v tem delu Evrope in je tokrat številnim državam služil kot izborna tekma za Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane, ki bo letos junija v Pragi. Barve trboveljskega kluba so zastopali Denis Šehič, Kenan Isakovič ter Marko in Uroš Markuljevič. Vodil jih je trener Miha Kovačič.

Tokrat je za trboveljsko zlato medaljo poskrbel Kenan Isakovič v kategoriji mladincev do 68 kilogramov, kjer se je pomerilo natanko 50 tekmovalcev iz 14 držav. Do najvišje stopničke zmagovalnega odra je po vrsti premagal Madžara 4:0, Hrvata 4:1, Izraelca 2:1, v polfinalu Slovaka 9:1 in v finalu še Estonca po sodniški odločitvi, saj se je redni del končal z 0:0, sodniki pa so z 5:0 zmago prisodili Kenanu. V isti kategoriji je nastopil tudi Denis Šehič, ki je v prvem krogu izgubil proti Srbu 5:1. Za drugo trboveljsko medaljo je poskrbel Uroš Markuljevič pri mlajših članih nad 84 kilogramov. Uroš je do finala premagal Hrvata 4:3, Slovaka 2:0 in v polfinalu Azerbajdžanca 1:1,  zmaga zaradi prvo dosežene točke. Uroš je v finalu izgubil proti Makedoncu, aktualnemu evropskemu mladinskemu prvaku, 6:0 ter tako tekmovanje končal na drugem mestu. V kategoriji mlajših članov do 75 kilogramov se je pomeril Marko Markuljevič in tekmovanje končal v prvem krogu s porazom proti Italijanu 2:0.

Ta vikend čaka Trboveljčane turnir v Bratislavi, ki ga je Karate zveza Slovenije izbrala kot eno izmed izbornih tekem za uvrstitev v reprezentanco za nastop na članskem evropskem prvenstvu, ki bo meseca maja v Turčiji.

REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE:

Mladinci do 68 kg:

1. mesto: Kenan ISAKOVIČ

Mlajši člani nad 84 kg:

2. mesto: Uroš MARKULJEVIČ

                                                                                                    Jernej Simerl

                                                                                                    Tajnik kluba