Karate: Urša Haberl in Uroš Markuljevič bronasta na odprtem prvenstvu Hrvaške

523

Od petka do nedelje je na Reki potekal Mednarodni karate turnir »Croatia Open«, ki je tudi tokrat zbral številčno zasedbo, in sicer kar 1701 nastopajočih iz 21 držav. Barve trboveljskega kluba so zastopali Urša in Barbara Haberl, Denis Šehič, Marko in Uroš Markuljevič ter Domen Zidar. Vodil jih je trener Jernej Simerl.

Prvi dan so bile na sporedu članske kategorije, kjer sta nastopili sestri Haberl. Urša je nadaljevala z odličnimi rezultati, saj je po sedmem mestu na Premier ligi pred tednom v Moskvi, tokrat osvojila bronasto medaljo. Klonila je edino v polfinalu proti Hrvatici Pehar z minimalnim rezultatom 1:2. Med drugimi je za bronasto medaljo premagala Madžarko Ronai, dobitnico srebrne medalje iz letošnjega evropskega prvenstva mlajših članic. V petek je nastopila še sestra Barbara, ki je po zmagi v prvem krogu proti Italijanki, nato izgubila v drugem proti Bolgarki.

Sobota je bila na Reki rezervirana za kadete, mladince in mlajše člane v športnih borbah. Tokrat je najboljše borbe prikazal Uroš Markuljevič pri mladincih nad 76 kilogramov, ki je edini poraz  doživel v polfinalu proti aktualnemu evropskemu mladinskemu prvaku, Makedoncu Stojanoviću, prav v zadnji sekundi borbe. Poleg poraza je zabeležil še tri zmage, kar je na koncu zadostovalo za bronasto medaljo. Denis Šehič je pri mladincih do 61 kilogramov v prvem krogu premagal Madžara ter nato izgubil proti Italijanu. Marko Markuljevič pri mladinskih do 76 kilogramov in Domen Zidar pri mlajših članih do 67 kilogramov nista imela svojega dne, saj sta tekmovanje končala brez dosežene zmage.

REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE:

Članice do 50 kg:

3. mesto: Urša HABERL

Mladinci nad 76 kg:

3. mesto: Uroš MARKULJEVIČ

Tekst in foto: Jernej Simerl, tajnik kluba