Karate: Urša Haberl končala kategorijo mlajših članic na petem mestu svetovne karate lestvice

505
Karate

Urša Haberl je pred dnevi dopolnila 21 let in tako zaključila s tekmovanji v kategoriji mlajših članic, in sicer na petem mestu svetovne karate lestvice. Za točkovanje se štejejo rezultati doseženi na uradnih tekmovanjih Svetovne karate zveze (WKF), kjer je vključenih 192 držav članic, s čimer se lahko pohvali zelo malo športov na svetu.

Uršino zadnje uradno tekmovanje v kategoriji mlajših članic je bilo avgustovsko evropsko prvenstvo na Finskem, kjer je osvojila peto mesto. S svojimi rezultati nas sedaj razveseljuje tudi v članski kategoriji, saj je v jesenskem delu tekmovalne sezone prvo osvojila sedmo mesto na debitantskem nastopu na Premier ligi v Moskvi. Nadaljevala z bronasto medaljo na Odprtem prvenstvu Hrvaške ter zasedla peto mesto na balkanskem prvenstvu. Že čez dobrih 14 dni jo čaka nastop na njenem prvem članskem svetovnem prvenstvu, ki bo letos potekalo v Dubaju od 16. do 21. novembra.

Spomnimo, da je bil Urša prva predstavnica Slovenije, ki je zasedla sam vrh svetovne karate lestvice, saj je bila leta 2016 najboljša kadetinja v športnih borbah do 54 kilogramov na svetu. V preteklih letih je bila dvakratna zmagovalka svetovnega pokala. Prav tako je še aktualna balkanska prvakinja pri mlajših članicah.

LESTVICA SVETOVNE KARATE ZVEZE:

Vir:https://setopen.sportdata.org/wkfranking/ranking_main.php?hidemenu=true&hidedob=true&numberofranked=100&ranking_category=0&enddate=2021-10-15#ft

Športne borbe mlajše članice do 55 kilogramov:

5. mesto – Urša HABERL

Pripravil: Jernej Simerl, tajnik kluba