Karate – Urša Haberl zmagala na Grand Prix Slovakia

601

Čez vikend je v Bratislavi potekal 42. Mednarodni karate turnir “Grand Prix Bratislava”. Naš klub so na Slovaškem zastopali Urša Haberl, Kenan Isakovič ter Marko in Uroš Markuljevič. Vodila sta jih trenerja Blaž Hribovšek in Jernej Simerl. 1510 tekmovalk in tekmovalcev, 1972 nastopov, iz 30 držav je poskrbelo za množično in kvalitetno tekmovanje.

Odlično je svoj nastop na izborni tekmi za člansko evropsko prvenstvo, ki bo konec maja v Turčiji, opravila Urša Haberl v kategoriji do 50 kilogramov. Zabeležila je štiri zmage, po vrsti je premagala Bolgarko 7:1, Izraelko 2:1, v polfinalu Madžarko 7:0 in v finalu še Poljakinjo 3:1 ter tako tekmovanje povsem zasluženo končala na najvišji stopnički zmagovalnega odra. Zelo dobro je nastopil tudi Kenan Isakovič v kategoriji mladincev do 68 kilogramov. V prvih treh krogih je zabeležil zmage proti Čehu 8:0, Latvijcu 1:0 in Slovaku 8:0. V četrtfinalu je izgubil proti Čehu 3:0, ki pa se je uvrstil v finale in tako omogočil Kenanu nastop v repasažu. Tam je prvo premagal Avstrijca 6:1 in v borbi za bronasto medaljo moral priznati premoč Slovaku, ki je dosegel prvo točko ter tako zmagal kljub neodločenemu rezultatu 1:1. Kenan je tako tekmovanje končal na petem mestu med 44 tekmovalci v njegovi kategoriji. Uroš Markuljevič je nastopil pri mlajših članih in članih do 84 kilogramov, v obeh kategorijah je dosegel po eno zmago in en poraz. Brat Marko se je pomeril pri mlajših članih do 75 kilogramov in zabeležil eno zmago in en poraz. 

Trenerja Blaž in Jernej sta bila ob koncu tekmovanja zadovoljna tako z rezultati kot s številom kvalitetno opravljenih borb. Za nadgradnjo rezultatov bodo morali pa fantje še dvigniti fizično pripravljenost.

Jernej Simerl, tajnik kluba