Trbovlje v praznični podobi

889

Vstopili smo v najlepši čas leta, ko mesta in domovi zasijejo v prazničnem vzdušju in številnih prazničnih lučkah, ki krasijo mestne ulice. Tudi letos bo naše mesto praznično okrašeno. Samo drevesa bodo letos okrašena z več kot 10 kilometri prazničnih luči.

Seveda pri tem ne smemo pozabiti vseh ostalih okrasitev, kot so svetleče krogle v parku Kulture pred pošto, velike svetleče smreke, ki bo krasila neposredno bližino krožišča v Trbovljah, prelepo pravljično vasico v mestnem parku ter druge praznične podobe, ki jih bo v prihodnjih dneh in tednih mogoče videti po našem mestu.

S sprehodom skozi Trbovlje, ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov, boste lahko zaužili praznično vzdušje in uživali v vseh čarobnih trenutkih najlepšega časa v letu. Ne glede na epidemijo, v kateri smo se znašli, se ne smemo predati malodušju in okrasitev mesta je najmanj, s čimer lahko prispevamo k prazničnemo vzdušju, k nekaj optimizma za vse. Nenazadnje, naši najmlajši, ki so ponavadi najbolj navdušenimi nad vsemi lučkami in okrastivijo, ne bi smeli biti prikrajšani za čare decembra, saj niso nič krivi, da odraščajo v takšnem obdobju.

Pišite Dedku Mrazu, ki čaka na vaša pisma

Dedek Mraz vas tudi letos vabi, da v njegov nabiralnik, ki so ga postavili njegovi pridni pomočniki, oddate pisma. Potrudil se bo, da bo čisto vsako prejeto pismo podrobno prebral in nanj tudi odgovoril. Zato se niikar ne pozabite sprehoditi mimo nabiralnika Dedka Mraza in vanj vreči pisma. To lahko storite vse do 20. decembra 2020.

Prav vsako pismo bo Dedku Mrazu polepšalo praznični čas, tudi sam pa se bo potrudil, da vam s poslanim odgovorom pričara nasmeh na obraz.

Predhodna novica, 26.11.2020; Letos v praznično vasico tudi z digitalno tehnologijo

V mestnem parku Trbovlje smo že začeli s postavljanjem Pravljične vasice in pravljičnih junakov, ki vam bodo v decembru pričarali pravljično vzdušje. Pri sprehodu skozi mestni park vas bodo pozdravili junaki legendarnih pravljic in zgodbic, ki jih poznajo vse generacije.

Svojo hiško v mestnem parku ima Sneguljčica, skupaj s sedmimi palčki, prav tako so si svoje začasno domovanje v parku našli tudi volk in trije prašički. Najbolj pisana in s slaščicami obdana hišica pa pripada Janku in Metki, ki jima tako kot v zgodbi preti čarovnica.

Pa vendar boste letos v parku lahko videli velikansko novost – gromozanska kočija v obliki buče bo privabljala številne poglede in prižgala marsikatero iskrico v očeh. Kot se za pravo kočijo spodobi bosta poleg nje svoj prostor našla tudi princ in princesa.

Zraven vseh hišic, pravljičnih junakov, jelenčkov ter velikanske kočije bo za nasmehe na obrazu poskrbela še klopca sanj, ki bo vse mimoidoče opomnila, da ne smemo nikoli prenehati sanjati, saj se sanje lahko vedno uresničijo.

Nabiralnik Dedka Mraza

Naše najmlajše pa poleg pravljičnih junakov v mestnem parku vabi tudi nabiralnik Dedka Mraza, kamor lahko otroci vržejo pisma, dedek Mraz pa se bo potrudil, da bo odgovoril na čisto vsako prejeto pismo.

Nove poti Dedka Mraza

Za vas smo pa smo v mestnem parku in parku Kulture pred pošto pripravili še eno posebno novost. Vsem ljubiteljem pravljične okrasitve bodo na voljo snežinke, preko katerih boste s pomočjo AR tehnologije in pametnih telefonov pokukali k Dedku Mrazu, k njegovim pomočnikom palčkom ter k ostalim pravljičnim bitjem.

Nikar ne zamudite pravljičnih trenutkov in svojim otrokom ter sebi z oddajo pisma Dedku Mrazu, ogledom Pravljične vasice in preizkusom posebnih snežink pričarajte nasmeh na obraz. V teh časih virusa je še toliko bolj pomembno, da temne misli preženemo z mislijo, da bodo tudi ti kmalu mimo ter toplino prazničnega vzdušja. Otroci niso nič krivi, da odraščajo v času epidemije, zato je prav, da niso prikrajšani za čarobnost veselega decembra.