Lokalni skupnosti ponudili možnost, da spregovori o težavah in predlogih s področja kulture in izobraževanja

358

Včeraj popoldne je v Delavskem domu Trbovlje in preko spleta potekal Javni pogovor namenjen razpravi o kulturi in izobraževanju in njunem stanju v občini Trbovlje. Lokalno skupnost smo želeli spodbuditi in ji ponuditi možnost, da spregovori o težavah in predlogih, na katere lahko vpliva ali pripomore k reševanju EU skupnost s svojimi institucijami.

Javnega pogovora so se udeležili predstavniki lokalnih institucij s področja izobraževanja in kulture. V dialogu s članico Evropskega parlamenta Tanjo Fajon je beseda tekla o trenutnem stanju na izpostavljenih področjih, priložnostih, ki jih zaznajo ter pomoči, ki jo potrebujejo ali pogrešajo – oboje s strani Evropske unije.

Županja občine Trbovlje in obenem članica Evropskega odbora za razvoj regij Jasna Gabrič ob tem dodaja: »Kljub temu, da se danes največ govori o koroni, pa ne smemo pozabiti na izobraževanje in kulturo, ki sta bistvenega pomena za razvoj družbe, vplivata na stanje duha v družbi ter na način kako se znamo soočati z izzivi, zato si nikakor ne smemo dopustiti, da bi ti dve področju postavili na stran. Kajti posledice takšnega dejanja bi nosili desetletja.«

Vse predstavitve, ideje in predloge bomo posredovali Evropskemu komiteju regij. Sinočnji dogodek postavlja osnovne temelje nadaljnjemu načrtovanju razvoja področij kulture in izobraževanja v občini Trbovlje.

Tekst in foto: Občina Trbovlje