Miklavžev sprevod v Zagorju

84

Sveti Miklavž se je včeraj, po letih premora zaradi koronskih ukrepov, znova po dolgem času sprehodil po Zagorju v spremstvu svojih pomagačev in se v živo srečal z najbolj pridnimi otroki daleč naokrog.

DSC3047

Z njim so bili spet naši zvesti godbeniki Pihalnega orkestra SVEA, angeli, nagajivi hudički in artisti z ognjem, ki so ga v sprevodu pospremili do mestne ploščadi, kjer ga je čakalo res veliko malčkov in njihovih staršev.

DSC3369

Za res prisrčen pozdrav so z izbranim programom, s  petjem, plesom in glasbo, poskrbeli otroci iz Vrtca Zagorje in učenci Glasbene šole Zagorje, prireditev pa je povezovala Vanda Kopušar.

DSC3240 2

Vem, da ste se razveselili tudi novoletnih lučk, ki smo jih prižgali skupaj in naznanili, da bo ta december v Zagorju ob Savi radosten za vse. Za to ste poskrbeli tudi obiskovalci, ki ste z nakupom piškotov, ki jih je prodajal Rdeči križ Zagorje, omogočil, da bodo prazniki sladki tudi v družinah, ki si težje privoščijo drobne radosti. Kar 1056 evrov je namreč s prodajo zbral Rdeči križ, denar pa bo namenil za novoletna darila, ki jih bo poklonil socialno šibkejšim družinam.

Iskreno se zahvaljujem tudi Čukom, ki vedno radi pridejo v zagorsko dolino in s svojo glasbo razvedrijo stare in mlade, Vrtcu Zagorje, ki je s toplimi napitki poskrbel, da nas ni zeblo, in Društvu prijateljev mladine Zagorje, ki je skupaj z Občino Zagorje ob Savi spet pripravilo nepozabno doživetje za naše malčke.

Naj bo ta december napolnjen z veselimi dogodki, iskricami v očeh in upanjem na še svetlejšo prihodnost in še enkrat hvala vsem, bilo vas je res veliko, ki ste sodelovali in pripravili res lepo prireditev.

Župan Matjaž Švagan

DSC3298