Minister Aleksander Jevšek obiskal zasavsko regijo

311

Včeraj je minister Aleksander Jevšek, pristojen za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, obiskal zasavsko regijo. V Trbovljah se je sestal z zasavskimi župani ter se udeležil pete redne seje Razvojnega sveta zasavske regije 2021 – 2027.

Sestanek z ministrom in ostalimi zasavskimi župani je gostitelj sestanka, župan Občine Trbovlje Zoran Poznič, zaključil z besedami:»V luči zaostrenih razmer, polnih izzivov, je današnji sestanek dobra priložnost, da vodstva, in s tem župani vseh mest, vključenih v Razvojni svet zasavske regije, dorečemo in uskladimo nekatere postavke iz leta, ki se poslavlja, in obenem določimo glavne smernice strateškega delovanja regije v naslednjih obdobjih.«

Na 5. redni seji Razvojnega sveta zasavske regije 2021 – 2027 so se sestali minister Aleksander Jevšek, poslanec v Državnem zboru Soniboj Knežak, župani in predstavniki zasavskih občin ter predstavniki Zasavske gospodarske zbornice, Regionalne razvojne agencije Zasavje in nevladnih organizacij. Na seji je bil med drugim predstavljen in obravnavan Program evropske kohezijske politike, pogovor pa je tekel tudi o aktualnih razvojnih aktivnostih zasavske regije.

Obisk ministra Aleksandra Jevška, županov zasavskih občin in ostalih deležnikov je postavil dobre temelje za nadaljnji razvoj regije in tvorno sodelovanje vseh vključujočih, zato se že veselimo prihajajočih projektov, ki bodo pomembno vplivali na kvaliteto življenja v regiji.