Za mlade smreke tudi letos veliko zanimanje

646

Občina Zagorje ob Savi bo, kot smo vas obvestili, tudi letos oddala 30 mladih smrek, ki so, kot del prednovoletne okrasitve, decembra krasile mestno ploščad v Zagorju. Za smreke je tudi letos veliko zanimanje, saj so na podlagi sporočil, ki so jih pošiljali zainteresirani občani, vse že dobile nove lastnike. Tudi letos so jih oddali zgolj v enem dnevu. Občani bodo po mlada drevesa na mestno ploščad prišli v ponedeljek, 11. januarja, med 14. in 16. uro.

Na Občini Zagorje upajo, da bodo smreke lepo uspevale in razveseljevale nove lastnike, ti pa bodo v zameno zanje denar nakazali v dobrodelne namene. Tega bosta Rdeči križ Zagorje in Župnijska Karitas Zagorje namenila zagorskim družinam v stiski.

Predhodna novica:

Mestno ploščad v središču Zagorja so tudi minuli december krasili izdelki otrok iz zagorskih šol in vrtcev, ki so sicer nastali že prejšnja leta, saj jih konec lanskega leta otroci zaradi pouka na daljavo niso organizirano izdelovali. Občina Zagorje pa je okrasitev dopolnila tudi s 30 mladimi smrekami, za katere sedaj išče nove skrbne lastnike.

Januarja lani so namreč v Zagorju prvič organizirali dobrodelno oddajo mladih smrek s ploščadi, zaradi takratnega izjemnega zanimanja občank in občanov, ki so jih posvojili le v nekaj minutah po pozivu, pa so se odločili, da jih tudi letos ponudijo zainteresiranim.

Mlade smreke namreč zdaj potrebujejo več prostora za svojo rast. Na Občini Zagorje ob Savi zato pozivajo vse, ki imajo na vrtu prostor za novo zeleno drevo in si želijo prav mlado smreko, da jim  najkasneje do petka, 8. januarja, pišejo na naslov: obcina.zagorje@zagorje.si.

Drevesca bodo v ponedeljek, 11. januarja, med 14. in 16. uro, razdelili 30 občanom, ki bodo prvi oddali vlogo, za prevoz do doma pa morajo poskrbeti sami. 

Ker pa ima poteza občine dobrodelno noto, vse nove lastnike mladih drevesc prosijo, da prostovoljni prispevek z dopisom »za smrečico« nakažejo Rdečemu križu Zagorje ob Savi na račun številka TRR: SI56 0233 8001 2012 282 ali Župnijski Karitas Zagorje na račun številka TRR: SI56 1913 0500 4552 758 in s tem pomagajo zagorskim družinam v stiski.