Novost v Trbovljah: Kinestetična učilnica

558

Med šolskimi počitnicami se je na trboveljskih šolah dogajalo veliko aktivnosti. Poleg vzdrževalnih in večjih čistilnih del ter urejanja okolice je učence ob prvem šolskem dnevu na eni izmed šol pozdravila prav prijetna novost, ki jo bodo zagotovo z zanimanjem uporabljali.

Na Podružnični šoli Alojza Hohkrauta bodo lahko učenci pri pouku stali, se nadzorovano gibali po prostoru in bili deležni najsodobnejših učnih pristopov. Eno izmed učilnic na šoli je namreč Občina Trbovlje prenovila in opremila kot kinestetični razred, ki zasleduje spoznanje, da naj bi bila vzgoja in poučevanje kompatibilna z delovanjem možganov.

S posebno opremo, kot so tudi kinestetične mize, je učencem omogočeno, da se med poukom nadzorovano gibljejo, kar zagotavlja boljše zdravje in znanje. Stoječi položaj in gibanje namreč izboljšujeta spomin in koncentracijo, prav tako se s takšnim učnim pristopom zmanjša moteče vedenje v razredu. Rezultati kažejo, da učenci, ki uporabljajo kinestetične mize, pri pouku bolj sodelujejo in na preizkusih znanja dosegajo boljše rezultate. Vse to pa so tudi razlogi, zakaj je občina pristopila k ureditvi prve takšne učilnice v občini in verjamemo, da bo med učenci pozitivno sprejeta ter da bodo v njej radi preživljali učne ure. Bi si želeli pokukati v takšno učilnico? Pa dajmo :

Tekst in foto: Občina Trbovlje