Občina Hrastnik potrdila naziv prostovoljstvu prijazna občina

382

Včeraj, 24. maja 2022, na slovesni dan prostovoljstva, je v Domu kulture Kamnik potekala slovesnost Slovenske filantropije, na kateri so razglasili tudi prejemnike naziva prostovoljstvu prijazna občina.

Občina Hrastnik, ki je naziv prvič prejela v lanskem letu, ga je letos skupaj s še 33 slovenskimi občinami uspešno potrdila!

Naziv se vsako leto podeli občinam, ki sistematično spodbujajo prostovoljstvo in zagotavljajo podporo delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjajo pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom.

Ob podelitvi naziva naši občini je strokovna komisija Slovenske filantropije zapisala, da občina Hrastnik naziv prejema za »sofinanciranje prostovoljskih programov in omogočanje brezplačne uporabe infrastrukture, za sodelovanje z organizacijami in javnimi zavodi pri spodbujanju prostovoljstva, za sodelovanje župana in zaposlenih v občinski upravi v prostovoljskih aktivnostih ter nacionalnih akcijah, za prostovoljske programe za starejše in za zgledno izrekanje zahval prostovoljcem.«

Občini Hrastnik naziv pomeni zavezo, da se bo še naprej zavzemala za razvoj in promocijo prostovoljstva v občini. Zahvala pa gre pravzaprav vsem hrastniških prostovoljkam in prostovoljcem, ki so, kot so lepo zapisali pri Slovenski filantropiji, močno vezivo naše lokalne skupnosti.