Online delavnica: Vstop v program Erasmus+

538

Consulta – Regionalni center NVO za zasavsko regijo vabi na online delavnico Vstop v program Erasmus+. Na delavnici boste izvedeli vse o programu in razpisih Erasmus+.  Predstavljeni bodo tudi koraki kako priti od ideje do projekta. Delavnica je namenjena vsem predstavnikom nevladnih organizacij (društev, zavodov in ustanov) iz zasavske regije, ki si želijo spoznati program Erasmus+ in pripraviti projekt  za prijavo na razpis.

Program delavnice:

 1. del: predstavitev programa Erasmus+
 2. Področja
 3. Strukture
 4. Ciljne skupine
 5. Akcije
 6. del: v 8 korakih od ideje do projekta
 7. poznavanje potreb ciljne skupine oz. lokalnega okolja
 8. Movit in Cmepius
 9. Razvoj ideje
 10. Iskanje partnerjev
 11. Razvoj projekte ideje
 12. Prijavnica
 13. Urejanje dokumentacije
 14. Oddaja prijavnice in proces do izvedbe

Termin in lokacija:

Četrtek, 2.9.2021 od 18.00 do 20.00 preko orodja ZOOM. Povezavo preko katere boste dostopali do dogodka na spletu boste prijavljeni prejeli na vaš e-naslov na dan dogodka. 

Prijava na delavnico:

Delavnica je brezplačna za predstavnike nevladnih organizacij iz zasavske regije. Prijave na delavnico so obvezne. Prijavite se TUKAJ, najkasneje do 1.9.2021

Izvajalki:

Delavnico bosta izvedli Rada Drnovšek in Katarina Nučič, obe z več kot 15-letnimi izkušnjami v EU projektih.

O programu Erasmus+:

Erasmus+ je program Evropske unije, ki obravnava mednarodno sodelovanje na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa. Namen programa Erasmus+ je dvigniti kakovost izobraževanja in usposabljanja ter s tem okrepiti socialno kohezijo in konkurenčnost gospodarstva Unije. Erasmus+ želi omogočiti sodelovanje čim večjega števila posameznikov, zlasti tistih iz okolij z manj priložnostmi, in poudarja vsebine in dejavnosti vključevanja, varstva okolja (zeleni Erasmus) in prehoda v digitalno družbo.

Program omogoča sodelovanje med ustanovami, ki zagotavljajo izobraževanje in usposabljanje, od vrtcev do univerz in izobraževalcev odraslih. V projektih lahko sodelujejo tudi druge organizacije (podjetja, združenja, društva itd.), Ki so kakor koli povezane z dejavnostmi na terenu. Z aktivnostmi posamezniki pridobivajo različna osebna in poklicna znanja in kompetence, opravijo študijske obveznosti ali pripravništvo v tujini, razširijo mrežo poznanstev in znanja o izobraževalnih sistemih v različnih državah. Organizacije pridobivajo tudi nova znanja, različne metode dela, ki dvigujejo kakovost njihovega delovanja in sposobnost mednarodnega sodelovanja.

Delavnica se izvaja v okviru Regionalnega centra NVO in je sofinancirana s strani Ministrstva za javno upravo iz Sklada za NVO.

Tekst: consulta.si Foto vir: EUSA