Otroško igrišče v mestnem parku po dvajsetih letih kmalu v novi podobi

246

Z veseljem sporočamo, da so v tem tednu stekla dela v sklopu obnove otroškega igrišča v Mestnem parku Trbovlje. Po več kot dvajsetih letih se bodo otroci razveselili prenovljenega igrišča, ki bo mladim uporabnikom na voljo že ob občinskem prazniku, torej v začetku junija.

Dela so se začela na območju sedanjih gugalnic, ki bodo odstranjene z namenom ureditve podlage, zato je to območje že ograjeno in igra tam ni več možna.

Po prvomajskih praznikih bo sledila druga faza in z njo odstranitev velikega igrala in nato ureditev tal ter varovanih podlog pod igrali. Staro dotrajano igralo bo nadomestilo novo veliko igralo, prav tako bosta na novo nameščeni dve vzmetni igrali. Nekaj obstoječih otroških igral (vzmetno igralo in gugalnici), ki še ustrezajo varnostnim standardom, bomo ohranili. Posebno pozornost bomo namenili mladim staršem, ki bodo v parku po novem našli novo klop, prilagojeno negi dojenčka in počitku.

Da bo preživljanje prostega časa v mestnem parku še bolj prijetno, bomo zasadili štiri nova drevesa, obiskovalce pa bodo v parku pozdravile nove table.