Podpis pogodbe za novo vozilo gasilcev PGD Dobovec

497

Danes je na Občini Trbovlje potekal podpis pogodbe za dobavo novega gasilskega vozila, ki ga bo predvidoma v letošnjem letu prejel PGD Dobovec. To bo že drugo vozilo od treh, ki jih bo občina v sodelovanju z gasilci kupila v tem letu. Posodobitev voznega parka gasilcev je nujna za kakovostne, hitre, predvsem pa uspešne intervencije tudi na težje dostopnih območjih.

Vrednost vozila GVV-1, ki ga bo prejel PGD Dobovec je približno 160.000 evrov, pri čemer bo večino sredstev zagotovila Občina Trbovlje – preko občinskega proračuna in požarne takse, del sredstev pa bo zagotovil tudi PGD Dobovec.

Vozilo bo omogočalo hitre in kakovostne intervencije, saj bo vsebovalo vso osnovno opremo, ki jo PGD uporablja na intervencijah, hkrati pa bo vozilo imelo rezervoar za kar 1.000 litrov vode in je za PGD Dobovec, ki je najbolj oddaljeno gasilsko društvo od mesta, še kako pomembno.

Novo gasilsko vozilo bo PGD Dobovcu omogočilo, da se bo gasilstvo razvijalo še naprej ter da bodo lahko še naprej uspešno izpolnjevali svoje poslanstvo – pomoč ljudem v stiski.

Gašper Princ, predsednik PGD Dobovec se je ob podpisu zahvalil županji in Občini za vozilo ter za številna prizadevanje za razvoj gasilstva.

Županja Občine Trbovlje, Jasna Gabrič pa je izpostavila, da so ravno gasilci tisti, ki največkrat prvi pridejo na kraj nesreče, požara, zato je njihova dobra opremljenost ključna, da se takšni dogodki ne končajo tragično.