Predaja novega gasilskega vozila trboveljskim gasilcem

905

Včeraj je pred gasilskem domom potekala svečana predaja gasilskega avtomobila Hitrega tehničnega reševalnega vozila, ki ga je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Trbovlje-mesto. Nova pridobitev v garaži, bo prispevala k še hitrejšim in učinkovitejšim intervencijam. Novo gasilsko vozilo sta financirali Občina Trbovlje in Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Posadko vozila sestavljajo 4 gasilci, kar je eden več v primerjavi s starim vozilom, prav tako je novo vozilo močnejše, manjše in okretnejše, kar gasilcem omogoča hitrejši dostop do kraja intervencije.

V vozilu je nameščena vsa oprema za manjše tehnične intervencije (urgentno odpiranje vrat, pomoč NMP …) kot tudi za posredovanje ob nesrečah v prometu. Z vozilom so v PGD Trbovlje-mesto pridobili tudi hidravlično akumulatorsko orodje za reševanje ob prometnih nesrečah, s čimer bo njihovo posredovanje tudi v teh primerih lažje.

Na svečani predaji avtomobila so med drugim prisostvovali člani PGD Trbovlje-mesto, Jasna Gabrič, županja Občine Trbovlje, Toni Fakin, predsednik Gasilske zveze Trbovlje, Marko Zaletel, predsednik PGD Trbovlje-mesto ter Anžej Sticher, poveljnik PGD Trbovlje-mesto, Simon Las, vodja poklicnega jedre PGD Trbovlje-mesto, Grega Klenovšek, poveljnik Gasilskega zveze Trbovlje in predstavnica Izpostave URSZR Trbovlje.

Novice na ETV, dne 23.2.2021