Site icon ETV informativni portal

Predaja novega gasilskega vozila trboveljskim gasilcem

Včeraj je pred gasilskem domom potekala svečana predaja gasilskega avtomobila Hitrega tehničnega reševalnega vozila, ki ga je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Trbovlje-mesto. Nova pridobitev v garaži, bo prispevala k še hitrejšim in učinkovitejšim intervencijam. Novo gasilsko vozilo sta financirali Občina Trbovlje in Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Posadko vozila sestavljajo 4 gasilci, kar je eden več v primerjavi s starim vozilom, prav tako je novo vozilo močnejše, manjše in okretnejše, kar gasilcem omogoča hitrejši dostop do kraja intervencije.

V vozilu je nameščena vsa oprema za manjše tehnične intervencije (urgentno odpiranje vrat, pomoč NMP …) kot tudi za posredovanje ob nesrečah v prometu. Z vozilom so v PGD Trbovlje-mesto pridobili tudi hidravlično akumulatorsko orodje za reševanje ob prometnih nesrečah, s čimer bo njihovo posredovanje tudi v teh primerih lažje.

Na svečani predaji avtomobila so med drugim prisostvovali člani PGD Trbovlje-mesto, Jasna Gabrič, županja Občine Trbovlje, Toni Fakin, predsednik Gasilske zveze Trbovlje, Marko Zaletel, predsednik PGD Trbovlje-mesto ter Anžej Sticher, poveljnik PGD Trbovlje-mesto, Simon Las, vodja poklicnega jedre PGD Trbovlje-mesto, Grega Klenovšek, poveljnik Gasilskega zveze Trbovlje in predstavnica Izpostave URSZR Trbovlje.

Novice na ETV, dne 23.2.2021
Exit mobile version