Prometne nesreče v predoru Trojane – osvežena novica

632

Danes,  okoli  9.  30   je na štajerski avtocesti v predoru Trojane v smeri

Maribora prišlo do treh prometnih nesreč.

V  prvi  nesreči so bili v naletnem trčenju v predoru udeleženi dve tovorni vozili  in eno osebno vozilo. Prometno nesrečo je povzročil slovaški voznik tovornega  vozila,  ki  je  zaradi  neprilagojene  hitrosti trčil najprej v osebno  vozilo voznice pred seboj, nato pa še v zadnji del tovornega vozila češke registracije, ki je stalo na vozišču zaradi razmer v prometu. Pri tem je  bila  udeležena voznica osebnega vozila lažje telesno poškodovana in je naknadno  sama  iskala zdravniško pomoč. Policisti so povzročitelju izrekli globo.

V  drugi  nesreči  je  bilo  v  naletnem  trčenju  v predoru udeleženih pet tovornih vozil, štirje slovenske in en makedonske registracije. Do prometne nesreče  je  prišlo,  ker  so  štirje  vozniki  zaradi  prekratke varnostne razdalje  naletno  trčili.  Trije vozniki so bili pri tem lažje poškodovan, eden  izmed njih je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana, dva pa  sta zdravniško pomoč  naknadno iskala sama. Vsem štirim voznikom, ki so vozili na prekratki razdalji je bil izdan plačilni nalog.

V tretjem dogodku so bila v naletnem trčenju udeležena še štiri tovorna vozila, trije slovenske in eden romunske registracije. Do te nesreče je prišlo, ker je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti s prednjim delom trčil v dve stoječi tovorni vozili,  pred sabo. Vanj je nato zaradi prekratke varnostne razdalje trčil še en voznik tovornjaka. Vozniku, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo in vozniku, ki je vozil na prekratki razdalji je bila izrečena globa. V tej prometni nesreči ni bil nihče poškodovan.

Posledice  nesreč  so  odstranjene,  promet  je sproščen. Kljub temu na tem odseku  promet  še vedno potekal počasi. Vse prosimo da upoštevajo navodila policistov  in  vzdrževalcev ceste pri usmerjanju prometa in da prilagodijo hitrost vožnje ter vselej vozijo na zadostni razdalji.