Prvi šolski dan v Hrastniku

473

Poletnih počitnic je konec in šolarji so se ponovno vrnili v šolske klopi. V Hrastniku bo šolo v letošnjem letu obiskovalo kar 700 učenk in učencev. 

Med njimi pa bo letos tudi 79 prvošolk in prvošolcev, ki bodo velika šolska vrata prestopili prvič. Da bi jim vsaj malo polepšali prvi dan, smo za njih pripravili darilo. Povezali smo se z Varstveno delovnim centrom Zasavje, kjer so za naše prvošolčke ročno izdelali unikatne pisane peresnice. Z darilom smo želeli podpreti lokalno okolje ter prispevati svoj delček k vključujočem svetu za vse.

K peresnici smo priložili še zanimivo in poučno knjigo Flance tete Johance, ki so jo pripravili v Društvu za zdravilne rastline Zasavje, ter pismo župana. Za varno pot v cestnem prometu pa si bodo prvošolci lahko nadeli še odsevnik.

Prvošolce je danes na matični in podružnični šoli pozdravil tudi župan Marko Funkl in jim namenil nekaj spodbudnih besed.

Poleg majhne pozornosti za prvošolce občina tudi v letošnjem letu sofinancira drugega strokovnega sodelavca v 1. razredu. Za sofinanciranje te storitve v letošnjem šolskem letu smo v občinskem proračunu namenili 25 tisoč evrov.

V okviru občinske denarne pomoči smo objavili tudi razpis za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin, saj se zavedamo, da je za marsikatero družino to izjemno težak čas in si stroška nakupa delovnih zvezkov in potrebščin ne morejo privoščiti. Pri nakupu šolskih potrebščin smo pomagali 86 otrokom, skupna vrednost pomoči je znašala 8 tisoč evrov.

Učenkam in učencem želimo čudovit prvi šolski dan in uspešno šolanje.

Tekst in foto: Občina Hrastnik