Prvi šolski dan v zagorskih šolah

405

Za učence in dijake se je danes začelo novo šolsko leto. V pričakovanju in temu primerno živahno je bilo tudi v vseh zagorskih šolah, še posebej radostno je v osnovne šole v občini Zagorje ob Savi vstopilo 176 prvošolk in prvošolcev. Ti so se razveselili svojih učiteljic in učiteljev, ki so jim razdelili šolske nahrbtnike. Kot vsako leto, jih je tudi tokrat kupila Občina Zagorje ob Savi, v njih pa je priložila bon, ki ga lahko unovčijo v Mladinski knjigi, knjigico Društva za zdravilne rastline Zasavje – Flance tete Johance in županovo pismo, v katerem jim je zaželel lepo, zdravo in uspešno novo šolsko leto.

Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan pa je, kot je že v navadi, tudi letos nekaj prvošolcev pozdravil osebno. Tako je že zjutraj obiskal Osnovno šolo Ivana Skvarče v Zagorju, kjer je letos vpisanih največ prvošolcev. Z ravnateljico Kristino Renko je skozi šolska vrata prvič pospremil 78 otrok in jim zaželel, da bi se v šolskih klopeh dobro počutili.

Med drugim se je srečal tudi z osebjem v kuhinji, kjer so ravno začeli z razdeljevanjem samopostrežne malice. Ta je bila tokrat v znamenju lubenic, kar je s posebno opravo pokazala tudi vodja prehrane Nada Brezovar.

Župan se je nato odpeljal še v podružnično šolo Šentlambert, kjer sta z Natašo Grošelj, ravnateljico OŠ Toneta Okrogarja, kamor sodi omenjena podružnica, prav tako pozdravila učence in starše ter vsem skupaj zaželela uspešno šolsko leto 2022/23.