Pust v Trbovljah: kurenti, krofi in animacijski program

572

Čas je, da preženemo zimo in prikličemo pomlad. Kako? S Ptujskimi kurenti, slastnimi krofi in neustrašnimi pustnimi maskami. V Trbovljah bomo letos pustovali na kar treh različnih lokacijah po mestu in prav na vsaki bo poskrbljeno za animacijski program in obisk kurentov, vsaka maska pa bo lahko zagrizla v slasten krof in se pogrela s toplim čajem.

V Športnem parku Ledenica se bomo zabavali z Gledališčem Kolenc ob predstavi Pustno rajanje z volkom in mamo kozo. Mestni park bo postregel s pustno animacijo z naslovom Čarovniški napoj in zabavno cirkuško-čarobno predstavo Take pustne, čarovnika Sam Sebastjana. Pred Delavskim domom Trbovlje pa nas bodo pričakale trboveljske mažorete in Teater Cizamo s predstavo Charivari.

Pustovanje z bogatim animacijskim programom in kurenti bo potekalo v soboto, 26. februarja, ob 15. uri na Ledenci, v mestnem parku in pred Delavskim domom Trbovlje, ob isti uri z namenom, da se pustne maske porazdelijo med tri prizorišča. In naj vas ne preseneti, če po Trbovljah srečate kurente, ki bodo z glasnim zvonenjem odganjali zimo. Kurenti se bodo namreč sprehodili po mestu in mogoče jih bo pot vodila mimo vaše ulice, hiše ali bloka. Pustite se presenetiti.