Slovenska bakla v Trbovljah

547

Včeraj je Slovenska bakla v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije pripotovala tudi v Trbovlje, ki so bile 74. občina, ki jo je Slovenska bakla obiskala.

Baklo sta v Trbovljah pri parku kulture pred pošto, ki predstavlja stičišče rudarske tradicije in novomedijske prihodnosti sprejela podžupanja Občine Trbovlje Maja Krajnik ter Perkmandeljc in društvo Upanje, ki so skupaj z otroki nadaljevali pot proti Zasavskemu muzeju Trbovlje, kjer je baklo prevzel Anton Lisec oblečen v rudarsko uniformo. Za Trbovlje je rudarska zgodovina zelo pomembna, kar smo si želeli pri obisku bakle predstaviti širši Sloveniji.

Osrednji del prireditve je nato potekal na stadionu Rudar, kjer je baklo prevzela županja Občine Trbovlje, Jasna Gabrič in skupaj s prvim podpredsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije gospodom Janezom Sodržnikom in z otroki iz Vrtca Trbovlje pretekla prvo polovico kroga. Celoten dogodek je imel rdečo nit medgeneracijskega sodelovanja, zato smo veseli, da so pri štafetni predaji bakle sodelovale tako vse osnovne šole (OŠ Trbovlje, podružnična šola Alojza Hohkrauta, OŠ Ivana Cankarja Trbovlje in OŠ Tončke Čeč Trbovlje), kot tudi obe srednji šoli (Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje ter Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje) ter športna društva in klubi, med njimi Karate klub Trbovlje, Nogometni klub Rudar, Teniški klub Rudar, Dekliški nogometni klub Rudar, Rokometno društvo Rudar in Atletski klub Rudar. Sodelovali pa so tudi gasilci PGD Trbovlje-mesto. Za plesno glasbeno popestritev dogodka so poskrbele mažorete Trbovlje.

Vsi sodelujoči so slovenskim olimpijskim športnikom zaželeli uspešno tekmovanje in jim zaželeli srečno v Tokiu. V Trbovljah pa si še vedno nadejamo, da bomo imeli letos v Tokiu svojega predstavnika, ki bo uspešno zastopal, ne le slovenske barve, temveč tudi Trbovlje.