Site icon ETV informativni portal

Tilen Zajc, najboljši med najboljšimi

Ekskluzivni dogodek, ki je potekal pretekli vikend na mednarodnem kickboxing turnirju v Veliki Britaniji Bristol Open 2022, je postregel s prvič videnimi atraktivnimi borbami, ki so bile še kako zanimive za ameriške spletne kanale po vzoru UFC scene.

Tilen Zajc je bil kot edini Slovenec s strani organizatorja povabljen v izbrano ekipo najboljših desetih Evropejcev. Tudi na tem turnirju je pokazal svoje mojstrstvo v tej borilni veščini in dosegel neverjetne uspehe na celotnem tekmovanju.

V soboto se je izbrana deseterica moške ekipe Evropa borila proti najboljši izbrani selekciji Združenih držav Amerike. To je bil spektakel, ki se je prvič odvijal na evropskih tleh in zmagala je ekipa Evrope, del katere je bil tudi član Karate kluba Pon Do Kwan Izlake Tilen Zajc.

Tudi ženska izbrana vrsta Evrope, v kateri je sodelovala edina ženska predstavnica Slovenije, odlična Tina Baloh, članica zagorskega kluba Pon Do Kwan, je slavila zmago proti izbrani vrsti Združenih držav Amerike.

Še isti dan so se odvijale borbe med t. i. »Tag team-si«. To so dvojice, kjer je bil Tilen v paru z Italijanom Enniom (Bestfighter – Italija) in osvojila sta tretje mesto.

Nedelja je bila rezervirana  za dvoboje v posamičnih kategorijah. Tilen je tekmoval v kar dveh kategorijah (PF), ki so po udeležbi med najštevilčnejšimi, in sicer do 79 in do 84 kilogramov.

Po napornem sobotnem urniku je imel skupaj kar osem zelo zahtevnih in izenačenih dvobojev.

V tesnih bojih do finala v kategoriji  do 84 kg, ga je v finalu pričakal odličen Irec Conor McGlinchey pod ameriško zastavo, ki je vse borbe v tistem dnevu zmagal predčasno z 10 točk razlike. No, v zadnji finalni borbi, pa je naletel na našega Tilna, ki je seveda spet pokazal »velikemu ameriškemu združenju«, kako so majhne Izlake »mogočne« in suvereno zmagal ter osvojil kategorijo.  Po mnenju udeležencev in opazovalcev je bilo v tej kategoriji videnih nekaj najlepših dvobojev celotnega tekmovanja, tudi v režiji Izlačana.

V kategoriji do 79 kg pa mu je nekoliko zmanjkalo moči in koncentracije, tako da se je s tesnim porazom v polfinalu »ustavil« in s tem osvojil tretje mesto.

Zagorjanka Tina Baloh je v svoji kategoriji do 70 kg z odličnimi borbami osvojila zlato medaljo.

Tilen se iz tega tekmovanja vrača kar s štirimi odličji, dve sta najžlahtnejši, ima torej dve zlati in dve bronasti medalji. Rezultat ga uvršča med najboljše udeležence tega  mednarodnega turnirja.

Naporen in uspešen vikend za Tilna in Tino. V praktično manj kot štirih dneh sta morala opraviti potovanje, ki je bilo sestavljeno iz avtomobilskih in letalskih nočnih prevozov, temu sta sledila dva zelo močna tekmovalna dneva, potem sta morala uskladiti še svoje obveznosti prihajajočega tedna. Med njimi sta najpomembnejši zaposlitev in študij. Jutri pa je seveda nov trening ter priprave na prihajajoče evropsko prvenstvo v Turčiji. To so napori, ki jih zmorejo res samo najboljši!

Čestitke za še en odmeven uspeh in hvala za promocijo tega športa, Slovenije, zagorske doline …

Pon Do Kwan Izlake

Exit mobile version