TRajBimo SKUPAJ

350

V prihajajočih mesecih bo zaključena investicija Izvedba kolesarskih površin v Trbovljah, ki bo pomenila veliko spremembo za uporabnike koles, saj bodo le–ti varneje vključeni v promet. Investicija, ki je v večji meri financirana iz evropskih in državnih sredstev, bo povezala sever in jug mesta in bo zaključena poleti. Ker želimo, da bi jo občani koristili v največji meri in jo tudi pravilno uporabljali, jo želimo predstaviti občanom in odgovoriti na morebitna vprašanja.

Občane vabimo na dogodek TRajBimo skupaj, ki bo potekal v mestnem parku v četrtek, 30. marca 2023, od 15. ure dalje in bo športno in predvsem kolesarsko obarvan. Seznanili se boste lahko z novo kolesarsko traso, ki je trenutno v izgradnji in brezplačno preizkusili električno kolo Trajbi. Vsi, ki svoje kolo že imate, ga lahko pripeljete na brezplačno diagnostiko, vsekakor pa so dobrodošli tudi najmlajši, saj bomo poskrbeli za ustvarjalne delavnice na temo kolesarjenja in zanimive športne aktivnosti ter prigrizke. Sproščeno popoldne in dobro vzdušje bomo zagotovili mi, vas pa vabimo na klepet in druženje.

Mogoče niste vedeli, a župan Zoran Poznič v prostem času zelo rad kolesari, zato se bo dogodka z veseljem udeležil, občani pa ga boste lahko pocukali za rokav in z njim spregovorili kakšno besedo.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Celotna investicija znaša 2,262.263,78 evra; od tega predstavlja prispevek EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj 1,317.731,55 evra, prispevek Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo 329.432,89 evra in lastna sredstva Občine Trbovlje 615.099,34 evra.