Trbovlje postale branju prijazna občina

300

Z veseljem sporočamo, da je občina Trbovlje prejela naziv Branju prijazna občina. Podelitve, ki je potekala na kulturnem ministrstvu, sta se v imenu Občine Trbovlje udeležili direktorica Knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje, Katra Hribar Frol in Mateja Camplin Tahirovič, strokovna sodelavka zaposlena na občini Trbovlje.

20211203 115823

Prejeti naziv »Branju prijazna občina« je spremljala obrazložitev z naslednjimi besedami: “Občina Trbovlje izkazuje veliko pozornost in naklonjenost bralni pismenosti in bralni kulturi. Aktivnosti na področju knjige, branja in bralne pismenosti se kažejo v že utirjenih občinskih, regionalnih in nacionalnih projektih, kot tudi v zanimivih lokalno obarvanih projektih.”

Zavedamo se, da lahko občine kot lokalne skupnosti pomembno prispevamo k razvoju in spodbujanju branja ne le med najmlajšimi, pač pa tudi odraslimi. Da so bile Trbovlje prepoznane kot lokalna skupnost, ki izkazuje celosten pristop k obravnavi bralne kulture, pomeni veliko čast in hkrati obvezo za naprej. Ob tej priložnosti bi želeli dodati, da v sodelovanju z uspešnim arhitektom Janijem Vozljem, ki je po rodu Trboveljčan, že pripravljamo idejno zasnovo prenove knjižnice, ki bo zaživela v povsem novi podobi in bo prenovljena skladno s sodobnimi trendi in smernicami. Več o tem pa v prihodnjih mesecih.

Zahvaljujemo se vsem, ki s svojim delom prispevajo k spodbujanju in razvoju bralne kulture v Trbovljah.

Tekst in foto: Občina Trbovlje