Trbovlje v besedi in sliki

275

Z veseljem predstavljamo novo publikacijo o našem mestu, ki na 30 straneh predstavlja kulturo, dediščino, aktivnosti, kulinariko in dogodke naših Trbovelj.

Turistični in promocijski katalog bralcu predstavlja naše mesto v slovenskem in angleškem jeziku in ponuja zanimive zapise ter ga nauči narečnih besed, značilnih za našo regijo. Iz bogate industrijske in rudarske preteklosti ga popelje v sedanjost, predstavi kulturno dediščino ter skozi recepte in zgodbe približa edinstveno zasavsko kulinariko. Popelje ga tudi na okoliška hribovja ter ponudi najboljša doživetja in odlične produkte, ki nastajajo v naši dolini.

Publikacija je obiskovalcem in turistom na voljo v Zavodu za mladino in šport Trbovlje, Zasavskem muzeju Trbovlje, Delavskem domu Trbovlje, Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje in Turističnem društvu Trbovlje. Z njo se bomo predstavljali na turističnih dogodkih in utrdili destinacijsko znamko VisitTrbovlje, prav tako bo služila kot poklon ob protokolarnih obiskih.

Z izdajo te publikacije je bil narejen pomemben korak, ki bo pomagal umestiti Trbovlje na zemljevid slovenskih turističnih destinacij.