V KS Mlinše-Kolovrat so v soboto namenu predali dva sanirana cestna odseka

599

V KS Mlinše-Kolovrat so v soboto, 16. oktobra 2021, slovesno odprli dva modernizirana cestna odseka. Zaključeni sta tretja faza sanacije javne poti Medija-Plavišnik-Borje in 1300-metrski odsek lokalne ceste Žvarulje-Medija.

Obe cesti sta bili poškodovani v preteklih neurjih, zato je Občina Zagorje ob Savi za sanacijo dobila tudi sredstva iz Sektorja za zmanjševanje naravnih nesreč MOP.

V sklopu tretje faze sanacije javne poti Medija-Plavišnik-Borje in del na vodotoku je bil položen nov asfalt, s tem pa so se zaključila dela v vrednosti 300.000 evrov. Občina Zagorje ob Savi bo za naložbo dobila 220.000 evrov z Ministrstva za okolje in prostor, Sektor za zmanjševanje naravnih nesreč, 80.000 evrov pa bo prispevala iz občinskega proračuna.

Na lokalni cesti Žvarulje-Medija je bilo urejeno odvodnjavanje in položen nov asfalt, naložba je bila vredna 350.000 evrov, od tega bo 240.000 evrov prispeval Sektor za zmanjševanje naravnih nesreč MOP, 110.000 evrov pa Občina Zagorje ob Savi.

Cestna odseka sta namenu predala župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in predsednik KS Mlinše-Kolovrat Roman Smrkolj. Z obnovo cest se bo močno zvišala kvaliteta življenja v tej krajevni skupnosti, za kar so se krajani zahvalili Občini Zagorje ob Savi.

Tekst in foto: Občina Zagorje ob Savi