V Moravčah pričakali svojega skakalnega junaka Lovra Kosa

498
Sprejem Lovra Kosa

Včeraj, 17. februarja 2022 smo v Moravčah s ponosom in navdušenjem pričakali našega srebrnega olimpijca Lovra Kosa, ki se je vrnil iz Pekinga. Številni Moravčani so mu prišli izkazati svojo podporo, zagotovo pa je bila med njimi najbolj ponosna njegova družina: oče Franci Kos, mama Aleksandra Kos in brat Luka Kos. Sprejema so se udeležili tudi predstavniki Smučarske skakalne zveze, Smučarskega skakalnega kluba Ilirija ter pokrovitelji. Med njimi sta bila tudi Lovrov trener Žiga Mandelj in zvezni trener B reprezentance Igor Medved.

Začetke Lovrove skakalne poti sta predstavila njegova prva trenerja Janez Prašnikar in Matej Novak iz Skakalnega kluba Moravče. 

Lovro je ob zvokih legendarne skladbe Queenov, We are the champions prikorakal na oder. Njemu v čast je zaigrala Pihalna godba Moravče. Pričakale so ga tudi mažoretke Moravške Lilije.

Za prijetno presenečenje pa so poskrbeli Lovrovi prijatelji in sošolci, ki so se prav za to priložnost povezali v ansambel “Fantje iz dveh bregov” ter s skladbo obeležili njegov izjemen uspeh. Gasilska zveza Moravče je z več kot tridesetimi gasilci, petimi gasilskimi vozili in s svečanim postrojem sprejela Lovra Kosa. Gasilcem se na tem mestu iskreno zahvaljujemo, da so dovolili izvedbo prireditve na njihovem prireditvenem prostoru ter poskrbeli za varnost našega izjemnega športnika in vseh prisotnih.

Župan dr. Milan Balažic in njegova partnerka dr. Nina Krajnik sta moravškemu šampionu izročila darilo in velik šopek cvetja. Na koncu prireditve se je Lovro zahvalil organizatorjem za veličasten sprejem in pripadnost Moravčanov.  

Čestitamo našemu šampionu, dobitniku srebne olimpijske medalje – Lovru Kosu!