V soboto ne kuhamo doma

747

Družba Gastrofuzija, ki jo vodi priznan kuharski mojster Boštjan Palčič, po rodu iz Zagorja ob Savi, in Občina Zagorje ob Savi vabita v soboto, 19. junija, na 3. kulinarični festival Zagorje ob žlici.

Dogodek bo na mestni ploščadi v Zagorju med 12. in 23. uro, v tem času pa bo z okoli 20 stojnic domačih in tudi drugih kuharskih mojstrov dišalo tako po lokalni kot svetovni kuhinji. Med številnimi drugimi bodo hrano ponujali tudi zagorski gasilci in policisti ter Vrtec Zagorje. Obiskovalci boste lahko uživali v bogatem kulinaričnem popotovanju, hkrati pa se boste lahko seznanili z načinom priprave hrane izpod rok izvrstnih kuharskih mojstrov. Celotno prireditev bo začinil bogat glasbeno – kulturni program, ki se bo odvijal na glavnem odru.

Festival Zagorje ob žlici se bo začel ob 12. uri z nastopom Pihalnega orkestra Svea Zagorje in trboveljskih mažoretk, med 13. in 20. uro bodo potekale delavnice za otroke, ob 20. uri pa bo zbrane zabaval Nipke. Še pred njegovim nastopom, ob 19. uri, bo komisija, v kateri bosta tudi priznani kuharici Alma Rekič in Alana Vrviščar, ki smo ju spoznali v oddajah Masterchef, podelila nagrade najboljšim kuharjem. V soboto torej ne kuhamo doma, ampak na zagorski mestni ploščadi.