V Trbovljah zvezki za osnovnošolce letos še bolj posebni

279

Novo šolsko leto je pred vrati in že šesto leto zapored bomo naše osnovnošolce razveselili z edinstvenim darilom. Zvezki, ustvarjenimi posebej za to priložnost. Vsako leto so drugačni, letošnji pa so še bolj posebni. Zakaj? Ker so nam jih pomagali soustvariti ravno otroci.

Ko smo v začetku poletja razmišljali o motivu letošnjih septembrskih zvezkov, se je ideja ponudila kar sama od sebe. Ob jubilejni obletnici mesta in prazniku občine Trbovlje so osnovnošolci izdelali toliko čudovitih likovnih del, da se nam je zdelo prav, da jih vključimo tudi na platnice zvezkov. Tri različne platnice zvezkov krasijo likovna dela učencev vseh treh trboveljskih osnovnih šol, zato se jim ob tej priložnosti še enkrat zahvaljujemo za njihov trud.

Novost letošnjih zvezkov je tudi njihova notranjost. Odločili smo se za naravno linijo zvezkov, zato so listi v naravni barvi lesa in ne beljeni, kar pomeni, da je bilo za njihovo predelavo uporabljenih manj kemikalij.

Trboveljske osnovne šole bo v letošnjem letu obiskovalo približno 1.400 učencev, od tega bo šolski prag prvič prestopilo 150 prvošolcev. Zvezke bodo učenci prejeli ob prvem šolskem dnevu. Prvošolčki pa bodo poleg zvezka prejeli še knjigo nasvetov in predlogov za ustvarjanje, igro in razvedrilo, ki je obogatena z literarnimi in likovnimi izdelki otrok zasavskih šol in vrtcev.

Vsem učencem želimo lep in prijeten začetek šolskega leta ter obilo uspehov. Če se kje zatakne, pa pokukajte na zadnjo platnico zvezka. Tam vas čaka samo dobra volja in ves pogum, ki ga rabite, da pot nadaljujete z dvignjeno glavo. Srečno!