V Zagorju nahrbtniki za prvošolce

296

V letošnjem šolskem letu bo osnovne šole v občini Zagorje ob Savi obiskovalo 176 prvošolk in prvošolcev. Skozi šolska vrata bo 1. septembra v šolo Ivana Skvarče prvič vstopilo 78 otrok, v Osnovno šolo Ivana Kavčiča 47, v šolo Toneta Okrogarja 44 in 7 otrok v šolo dr. Slavka Gruma.

Občina Zagorje ob Savi bo tudi letos poskrbela za šolske nahrbtnike, ki jih bodo dobili vsi prvošolci. V nahrbtniku bosta tudi bon, ki ga bodo lahko starši unovčili v Mladinski knjigi, in knjigica Društva za zdravilne rastline Zasavje – Flance tete Johance.

Tudi tokrat bodo prvošolci dobili pismo dobrodošlice župana Občine Zagorje ob Savi Matjaža Švagana, ki je v pismu med drugim zapisal: »Tvoje otroštvo naj bo brezskrbno. Odrasli smo tisti, ki bomo rešili tvoje skrbi, ti moraš le uživati in se imeti lepo. In v šoli bo res lepo. Tvoja učiteljica se bo potrudila, da ti bo povedala veliko zanimivih stvari, le poslušati jo moraš. In prosim, ne nagajaj ji, saj bo drugače žalostna. Že danes te ima rada in si želi, da bi postala tvoja prijateljica.

Tudi sam bom obiskal tvojo šolo in se pozanimal, če kaj potrebuješ. Želim si, da bi ti in vsi tvoji prijateljčki v šoli uživali in si nabrali znanje, s katerim boste nekoč pomagali ustvariti lepši svet.«

Občina Zagorje ob Savi tudi letos ob začetku šolskega leta ni pozabila na socialno šibkejše družine, ki svojim otrokom težko kupijo šolske potrebščine, zato je Rdečemu križu Zagorje za nakup šolskih potrebščin namenila 5000 evrov.