Vabilo na odprtje novih prostorov Galerije Medija

350

Občina Zagorje ob Savi je v prostorih Vile Medea, kamor se je lani selila Glasbena šola Zagorje in kjer ima sedež tudi Regionalna razvojna agencija Zasavje, uredila sodoben razstavni prostor, kamor se seli Galerija Medija.
Za potrebe galerije je Občina uredila ustrezno razsvetljavo in postavila razstavne panoje. »Galerija Medija sedaj dobiva status referenčne galerije, saj je oprema urejena po zadnjih standardih. Prednosti novo urejenega prostora so v ustrezni razsvetljavi in velikosti prostora, saj lahko sedaj dajemo na ogled tudi slike velikih formatov, kar v prejšnji galeriji ni bilo mogoče. Prav tako je ena od prednosti v tem, da je razstavišče sedaj v enem prostoru. Gre za nadstandardno galerijo v slovenskem merilu,« je nad novimi prostori navdušen kustos Galerije Medija Milan Razboršek.
V protokolarnem objektu Weinbergerjeva hiša, s katero upravlja KC Delavski dom Zagorje, še vedno ostajajo poročna dvorana, spominska hiša Ladka Korošca in muzej NOB.
V novi galeriji v Vili Medea, ki jo bomo uradno odprli v četrtek, 10. novembra 2022, ob 18. uri, bodo na ogled priložnostne razstave. Prva bo razstava del Prešernovih nagrajencev, udeležencev Slikarske kolonije Izlake-Zagorje. Po zaključeni razstavi bomo dela vrnili v hrambo v Weinbergerjevo hišo.