Vpis v zlato knjigo

573

V Zagorju je dopoldne potekala slovesnost, na kateri se je 50 devetošolcev zagorskih osnovnih šol in dijakov Srednje šole Zagorje vpisalo v zlato knjigo. Zlato knjigo smo v Zagorju prvič odprli leta 1977 in letos praznuje že 45 let. Do danes so bila vanjo vpisana 1.804 zlata imena, v šolskem letu 2021/2022 smo jih dodali še 50. Tako je skupaj z danes vpisanimi v zlati knjigi že 1.854 učenk in učencev, ki so v vseh letih šolanja osvojili odlične rezultate.

Največ učenk in učencev, ki so se vpisali v zlato knjigo, je letos z Osnovne šole Ivana Skvarče. Vpisalo se jih je 26. Iz OŠ Ivana Kavčiča z Izlak se je v zlato knjigo vpisalo 10 učenk in učencev, prav toliko tudi iz OŠ Toneta Okrogarja, vpisale pa so se še štiri dijakinje Srednje šole Zagorje iz programa zdravstvena nega, poklic srednja medicinska sestra.

Vsem zlatim šolarjem in dijakom je župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan zaželel veliko uspehov na njihovi nadaljnji življenjski poti in jim poklonil nalivna peresa z vgraviranimi imeni.

Za uspešen zaključek šolanja so zbrani poslušali še koncert skupine BQL in se posladkali s torto.