Vsaka oljna kapljica šteje

778

V okviru projekta Vsaka oljna kapljica šteje, ki ljudi ozavešča o pomenu zbiranja odpadnega olja iz gospodinjstev, je včeraj v OŠ Dol pri Hrastniku potekala praktična delavnica za osnovnošolce. Mag. Zineta Vilman, vodja projekta je učencem nazorno in s primeri razložila pomen zbiranja odpadnega jedilnega olja ter praktičen prikaz izdelave sveč iz odpadnega olja.

V Zasavju se zavedamo, kako pomembno je za nas in naše okolje pravilno ravnanje z odpadnim jedilnim oljem, ki nastaja skoraj v vsakem gospodinjstvu. Po podatkih Slovenskega društva za zaščito voda vsak prebivalec zavrže dva litra jedilnega olja na leto. To konča v okolju ali pa v kanalizaciji, kjer otežuje pretok odpadne vode, na čistilni napravi pa moti proces čiščenja vode. Zato smo v vseh treh občinah že pred leti namestili zbiralnice za olje, operacija Vsaka oljna kapljica šteje! v okviru partnerstva LAS ZASAVJE pa projekt nadgrajuje in ga želi z dodatnimi aktivnostmi čim bolj približati občanom.

Na televiziji ETV smo posneli posebno oddajo, kako so se v projekt vključila vsa tri komunalna podjetja Komunala Zagorje, Komunala Trbovlje in KSP Hrastnik Vabljeni k ogledu na spodnji povezavi.