Začetek obnove odrske tehnike v KC Delavski dom Zagorje

552

V Kulturnem centru Delavski dom Zagorje so delavci podjetja MAORI, odrska in scenska tehnika, d. o. o. ta teden začeli največjo naložbo v odrsko tehniko v več kot 60-letni zgodovini obstoja najpomembnejše kulturne ustanove v Zagorju.

Obnova odrske tehnike je nujno potrebna, saj je ta dotrajana in zastarela. Zato je bilo še toliko bolj pomembno, da je bila Občina Zagorje ob Savi uspešna na pozivu Ministrstva za kulturo za sofinanciranje vlaganj v občinsko javno kulturno infrastrukturo in za naložbo uspela dobiti kar 80 odstotkov upravičenih sredstev.

Karmen Cestnik, direktorica KC Delavski dom Zagorje ob začetku del pravi: »Več kot  navdušeni smo, da so se dela končno začela, za kar smo neizmerno hvaležni Občini Zagorje ob Savi in županu Matjažu Švaganu, Ministrstvu za kulturo in nenazadnje tudi občinskemu svetu in svetu našega zavoda za posluh in vso podporo. Naš kulturni center bo z naložbo dobil prenovljeno, sodobno, varno in funkcionalno odrsko tehniko, ki bo ustrezala vsem zahtevanim standardom. Nastopajoči in zaposleni bomo tako v Zagorju imeli najboljše pogoje za kakovostne predstave, ki jih bomo v bodoče ponujali našim obiskovalkam in obiskovalcem.«

V sklopu naložbe bodo popolnoma obnovili odrsko tehniko, odrsko galerijo in mostove, portalno odprtino, elektromotorne scenske in lučne vlake ter tekstil (vse zavese in zastor).

Investicija, ki bo predvidoma zaključena do konca oktobra, je vredna 720.625,73 evrov z vključenim DDV, v višini 469.197,20 evrov jo bo sofinanciralo Ministrstvo za kulturo RS, preostali del pa bosta iz lastnih sredstev zagotovila Občina Zagorje ob Savi in KC Delavski dom Zagorje.

Tekst in foto: Občina Zagorje