Zasavska ljudska univerza v Zagorju na novi lokaciji

739

Po 24 letih se je enota Zasavske ljudske univerze v Zagorju pred dnevi preselila iz prostorov v Graščini na Grajski 2 v povsem obnovljene prostore nekdanje Glasbene šole Zagorje na Cankarjevem trgu.

Občina Zagorje ob Savi je prisluhnila željam zaposlenih na Zasavski ljudski univerzi in tako omogočila, da je ta pomembna izobraževalna ustanova dobila več učilnic in pisarn. Na skoraj 340 kvadratnih metrih imajo tako urejenih 5 pisarn, 6 učilnic, učno kuhinjo z zbornico,  središče za samostojno učenje, ločene sanitarije, prostor za arhiv. 

»Veseli smo, da imamo končno eno veliko dvorano, ki sprejme do 60 ljudi, ki je sedaj nismo imeli, učno kuhinjo z vso infrastrukturo, večjo računalniško učilnico, dnevni center za starejše z boljšim dostopom za gibalno ovirane,« je poudarila direktorica ZLU Polona Trebušak in med drugim dodala, da je stavba energetsko sanirana, na dobri lokaciji, s čudovitim trgom, ki bo omogočal izvajanje dejavnosti na prostem. Glede na bližino dveh osnovnih šol, mladinskega centra, Zasavskega VDC, vrtca in, cerkve postaja ta del občine  pomembno stičišče vseh generacij.

Pomemben faktor pri odločitvi za selitev so bila večletna prizadevanja v  smeri zniževanja stroškov.  Glede na to, da se izteka obdobje ESS projektov in da se obeta skoraj dveletna finančna vrzel, je selitev tudi eden od ukrepov za lažjo premostitev do novih razpisov konec leta 2023.

»Zagorski župan Matjaž Švagan že vsa leta podpira izobraževanje odraslih. Pred 24 leti je bil edini župan, ki je imel posluh za prostorsko stisko zavoda in omogočil takrat še rudniške prostore v brezplačno uporabo za sedem let. Vseživljenjsko  učenje in socialno vključevanje vseh generacij, še posebej ranljivih ciljnih skupin, je izjemnega pomena za razvoj občine in občane.  Zato smo hvaležni, da nam je bila že drugič ponujena priložnost, da dobimo boljše pogoje za razvoj dejavnosti,« še pravi Polona Trebušak.

Prenovo je financirala Občina Zagorje ob Savi. Prostore je bilo treba prilagoditi na potrebe odraslih: delna rušitev pregradnih sten, nova elektroinštalacijska dela, kompletna sanacija kletne učilnice, delna obnova sanitarij in zamenjava izrabljenih tal v nekaterih prostorih. V kratkem se obeta tudi prenova kotlovnice.

ZLU je pokrila stroške nove računalniške mreže, premontaže klim in nakup dodatnih novih klim, montažo projektorjev,  pohištvo za dvorano, nekaj prilagoditve pohištva, napisne table. Drugače smo ostalo pohištvo preselili iz Graščine. Prav tako smo morali prejšnje prostore povrniti v prvotno stanje.

Nekaj pomembnih informacij za novo lokacijo ZAGORJE OB SAVI:
Za vas smo v Zagorju odprti od ponedeljka do četrtka od 8.00 do 16.00, po dogovoru do 18.00, ob petkih pa od 8.00 do 13.00. Parkiranje je mogoče na javnem parkirišču za in pod stavbo. Več parkirišč je tudi v neposredni bližini ribnika (do hiše je samo 2–3 min peš hoje).

Vsi kontakti in telefonske številke ostajajo enake.

https://www.zlu.si/kdo-smo/zaposleni/

https://www.zlu.si/lokacija-in-delovni-cas/

Veseli bodo vašega obiska.

Kontakt tajništvo:  telefon: 03 56 55 120 ali 031 617 070.