Župan pozdravil prvošolce na OŠ Ivana Kavčiča Izlake

230

Danes zjutraj je v zagorske osnovne šole vstopilo 177 prvošolcev. Izlaško Osnovno šolo Ivana Kavčiča bo v tem šolskem letu obiskovalo 36 prvošolk in prvošolcev. Na prvi šolski dan jih je v šoli, poleg učiteljev in strokovnih delavcev šole, pričakal tudi zagorski župan Matjaž Švagan.

Vsi učenci prvih razredov, tudi tisti, ki bodo obiskovali podružnično šolo na Mlinšah, so se zjutraj zbrali pred matično šolo na Izlakah, kjer so jih pozdravili in nagovorili ravnatelj Uroš Burgar, pomočnica ravnatelja Marija Ribič in župan Matjaž Švagan. Otroci so si nato ogledali lutkovno predstavo, ki so jo pod vodstvom mentorice Marije Ribič zanje pripravile učenke in članice Kulturnega društva Mlinše. Po predstavi je župan prvošolcem izročil darila: šolske nahrbtnike, darilni bon, ki ga bodo starši lahko unovčili v Mladinski knjigi Zagorje, in knjižno pravljico Zasavski čudež, ki jo je napisala avtorica Jasna Dvornik. Darilu pa je, tako kot v vseh drugih šolah, priloženo tudi žepno računalo za računanje v prvem razredu, ki pa ga bodo ob koncu šolskega leta vrnili v šolo, saj bodo računala ostala v lasti šol za prihodnje generacije.

Sledile so zabavne igre v telovadnici, ki se jih je udeležil tudi župan, nato pa so se otroci posladkali z dobrotami, ki so jim jih pripravili zaposleni v šoli. Ob zaključku druženja so za spomin na prvi šolski dan pred šolo v zrak spustili balone, ob zaključku šolanja, torej čez devet let, pa bodo to dejanje ponovili. Učenci, ki bodo obiskovali podružnično šolo na Mlinšah, so nato odšli še na ogled prostorov, kjer se bodo od jutri dalje učili in seveda malo tudi igrali.